Daar is-ie dan

De mijlpaal van het jaar voor stichting KOZA: de aanschaf van een busje door de City Life Church, ten behoeve van het kindertehuis. Voortaan hoeven de meiden van het kindertehuis in Kambuzuma niet meer met het onbetrouwbare en onveilige openbaar vervoer naar school. Ook vervoer van en naar de groenplantage wordt een stuk gemakkelijker.

image2 image4 image12

Niet dat we er al zijn. Het busje moet nog officieel worden geregistreerd in Zimbabwe. Het is namelijk een ge├»mporteerde tweedehands uit Japan. Er moeten, zoals je ziet, ook nog stoelen in worden gezet. Verder moet er nog wegenbelasting worden betaald. Dat betekent dat we in het laatste deel van dit jaar nog zo’n $1.500 willen ophalen.

In Zimbabwe zijn er intussen bond notes geïntroduceerd. Dat is een eufemisme voor een nieuwe munteenheid. Officieel zijn de bond notes precies hetzelfde waard als Amerikaanse dollars. Maar in de praktijk is dat anders. Naar verwachting zal er snel een zwarte markt ontstaan. In het buitenland begin je met Zimbabwaanse bond notes niets, terwijl een Amerikaanse dollar overal ter wereld evenveel waard is.

De economische crash in Zimbabwe heeft tot zeer veel armoede geleid. In elk geval doen wij een poging om iets bij te dragen. Op naar een betere toekomst voor iedereen.

Martijn van Leerdam